CREATIEF HYPOTHEEK REGELEN BIJ ECHTSCHEIDING. LEES HIERNA HOE....

 

Bezit jij samen met je (ex-) partner een huis met een hypotheek? Gaan jullie scheiden of uit elkaar? HelloHypotheek heeft slimme oplossingen!

Op het eerste gezicht kan het misschien lijken dat één van beide partners niet in huidige woning kan blijven wonen. Wij hebben slimme en creatieve manieren om dit toch te realiseren. Wij gaan verder waar andere adviseurs stoppen. Wij weten precies de wegen om toch de gewenste financiering te regelen.

Dit doen wij ook nog eens voor een zeer scherp tarief. Laagste kosten van Nederland.

Scheiden is vaak een emotioneel, moeilijk en lastig proces. Wij zorgen ervoor dat je in ieder geval zo weinig mogelijk stress hebt over het regelen van de hypotheek.

Plan snel een

gratis telefonische afspraak

Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend

Of bel 085 065 52 18 voor een afspraak op één van onze 10 vestigingen

 

Hypotheek en scheiding

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd en heb je een koophuis, dan zijn jullie allebei voor de helft eigenaar. Ieder heeft een eigenwoningschuld. Deze is individueel en niet overdraagbaar.

 

Scheiden en hypotheek behouden

Als jullie uit elkaar gaat en één van de partners blijft in het huis wonen, dan zal hij of zij de helft van het huis van zijn ex moeten kopen. Hiervoor heb je vaak een nieuwe lening nodig. De bank gaat bij 'scheiding en hypotheek' na of de partner die in het huis wil blijven wonen voldoende inkomen heeft. Als dat geval vind 'ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid' plaats van de partner die ergens anders gaan wonen.

 

Hypotheek en echtscheidingsconvenant

In het echtscheidingsconvenant worden de afspraken vastgelegd wie de woning krijgt. Stel dat jij de woning krijgt toebedeeld, dan dient voor je ex partner ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid te worden geregeld. Het is erg handig om, voordat het echtscheidingsconvenant wordt ondertekend, eerst wordt nagegaan of het inkomen van de blijvende partner voldoende is om de hypotheek te kunnen over te nemen. Dit gaat in bemiddelingstrajecten vaak fout.

Hellohypotheek heeft veel ervaring binnen mediation trajecten en kan helpen dit te voorkomen. Wij kunnen jou vrijblijvend informatie geven. Maak nu een afspraak!

 

Echtscheiding en nieuwe hypotheek

Stel er is voor je ex partner ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid geregeld. Dan kan jij dus in de oude woning blijven wonen. Je ex partner kan dan gewoon een nieuwe hypotheek krijgen. Hoeveel hypotheek hij/zij kan krijgen hangt af van zijn inkomen.

 

Hypotheekrente en echtscheiding

Er is eigenlijk een soort overgang bij ‘hypotheek bij echtscheiding’. Stel; je ex partner vertrekt uit huis en gaat ergens anders wonen. Hoe behandelt de belastingdienst de hypotheek tijdens echtscheiding? Met andere woorden hoe zit het met hypotheekrenteaftrek en echtscheiding?

Jouw ex betaald alle rente nadat hij is vertrokken: de helft van de rente is voor hem/haar fiscaal aftrekbaar. De andere helft kan voor je ex aftrekbaar zijn als alimentatie. Voor jou is dit dan belast als partneralimentatie. Deze periode duurt maximaal 24 maanden
Jouw ex betaalt de helft van de rente en jij de andere helft. De helft van de rente is voor jou aftrekbaar en de andere helft voor je ex. Ook hiervoor geldt dat dit maximaal 24 maanden kan duren.

Zie voor meer informatie hypotheekrente echtscheiding belastingdienst

 

Scheiden en hypotheek behouden

Het is dus heel goed mogelijk om te scheiden en hypotheek op 1 naam te zetten. Het beste is dan wel hypotheek aanvragen tijdens scheiding. Het dringende advies is om tegelijkertijd met het mediationtraject of als jullie de echtscheiding via eigen advocaten regelen, gelijk ook een hypotheekadviseur te raadplegen. Bij het vaststellen van alimentatie kan dan rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat jij bij ‘ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid lening’ in het huis kunt blijven wonen.

Vraag vrijblijvend informatie via een afspraak.

De bank gaat dan na of jij als voldoende inkomen hebt om de hypotheek op jouw naam te zetten. Daarvoor kunnen soms hele gunstige regelingen gelden. De regels van wat je maximaal kunt lenen zijn bij ‘regeling hypotheek bij scheiding’ soms gunstiger vergeleken met de regels bij een nieuwe hypotheek.

Maak afspraak voor vrijblijvende informatie. Wij berekenen voor jou wat de maximale hypotheek is.

Hypotheek verhogen echtscheiding

Uiteraard is het mogelijk om de hypotheek woning bij echtscheiding te verhogen. Bijvoorbeeld om de helft van de overwaarde waar je partner recht op heeft te financieren. Of om een verbouwing te regelen.

maak een afspraak voor vrijblijvende informatie over de mogelijkheden oid.

 

Hypotheek overgangsrecht echtscheiding

Als jullie voor 1 januari 2013 een hypotheek hadden afgesloten; hoe zit het dan met aflossingsvrije hypotheek en echtscheiding? Dat is simpel. Als jullie in gemeenschap van goederen waren gehuwd mag ieder zijn ‘eigen deel’ van de aflossingsvrije lening meenemen.

Stel jullie hebben gezamenlijk 150.000 aflossingsvrije lening; dan mag jij bij ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid nog 75.000 aflossingsvrije lening overhouden. Je ex partner mag in zijn hypotheek na echtscheiding ook een aflossingsvrij deel hebben van 75.000.

Meer informatie? maak een afspraak voor vrijblijvende informatie