Verhuur hypotheek, hoe werkt dit?

Stel; je hebt een eigen woning met een overwaarde van 100.000. Op deze overwaarde neem je een hypotheek. Rente 1,5%. Dan heb je 100.000 op je bankrekening staan. Vervolgens koop je appartement voor 300.000. Je heb al een ton, je neemt een verhuur hypotheek van 200.000. Rente 2,5%.

Met deze 300.000 koop je het appartement. Huuropbrengsten stel 15.000 per jaar. 

rekensom:

   
huur opbrengst 15.000
min exploitatie kosten (15% huur) 2.250
min rente 6.500
Winst 6.250

 

Meer informatie? Plan snel een

gratis telefonische afspraak

 

Na de telefonische intake kun je ons uiteraard ontmoeten op één van onze 10 vestigingen

Verhuur Hypotheek; Hoog rendement

Het kopen van een woning is een lucratieve investering! Ook al ga je er niet zelf wonen. Door de lage hypotheekrente zijn de maandlasten laag. Als je daarnaast de woning verhuurt, kunt je ook nog rekenen op een hoog rendement. Veel hoger dan rentte op een spaarrekening.

 

Verhuur Hypotheek; Kosten & Opbrengsten 

Je betaalt uiteraard rente. Deze is iets hoger dan de ‘normale’ hypotheekrente. Daar staat natuurlijk tegenover dat je maandelijks huur ontvangt.

Verder kun je profiteren van de stijgende waarde van het onroerend goed. De lening en het pand vallen fiscaal in box 3. Als waarde voor box 3 dien je waarde van woning minus de lening op te nemen. De rente is niet fiscaal aftrekbaar maar de verhuuropbrengst is ook niet fiscaal belast als inkomen.Rendementen van 10% op het ‘geïnvesteerde’ vermogen zijn heel goed mogelijk. Met name in de steden.

 

Verhuur Hypotheek; Meer informatie

Wil je ook profiteren van lage rente op de woningmarkt? Plan een gratis telefonische afspraak. In deze afspraak maken wij een berekening in welke mate jij een beleggingspand kunt kopen. Tot snel!