Je kunt tot wel 80% van de waarde van een woning die je gaat verhuren een hypotheek krijgen. Hoe werkt dit? Op deze pagina kun je meer lezen over hypotheken voor beleggingspanden en welke voordelen dit met zich mee brengt.

Verhuur hypotheek; Toegestaan?

Een woning met hypotheek verhuren is bij de meeste hypotheekverstrekkers niet toegestaan. Zij willen alleen huizen voor eigen bewoning financieren. Tot voor kort was het alleen mogelijk om met eigen geld vastgoed te kopen wat is bestemd voor verhuur. Dat was jammer omdat het financieren van een woning goedkoper is dan ooit.

Een aantal geldverstrekkers springt in dit gat en biedt particulieren de mogelijkheid om een woning te kopen voor verhuur. Je moet nog wel wat eigen geld meebrengen maar het grootste deel kan worden gefinancierd. Je hoeft niet daadwerkelijk geld op je eigen spaarrekening te hebben staan, als ‘eigen geld’ telt ook de overwaarde op je woonhuis.

Verhuur Hypotheek; Hoog rendement

Het kopen van een woning is een lucratieve investering! Ook al ga je er niet zelf wonen. Door de lage hypotheekrente zijn de maandlasten laag. Als je daarnaast de woning verhuurt, kunt je ook nog rekenen op een hoog rendement. Veel hoger dan rentte op een spaarrekening.

Verhuur Hypotheek; Kosten & Opbrengsten 

Je betaalt uiteraard rente. Deze is iets hoger dan de ‘normale’ hypotheekrente. Daar staat natuurlijk tegenover dat je maandelijks huur ontvangt.

Verder kun je profiteren van de stijgende waarde van het onroerend goed. De lening en het pand vallen fiscaal in box 3. Als waarde voor box 3 dien je waarde van woning minus de lening op te nemen. De rente is niet fiscaal aftrekbaar maar de verhuuropbrengst is ook niet fiscaal belast als inkomen.Rendementen van 10% op het ‘geïnvesteerde’ vermogen zijn heel goed mogelijk. Met name in de steden.

Verhuur Hypotheek; Meer informatie

Wil je ook profiteren van lage rente op de woningmarkt? Plan hier een gratis telefonische afspraak. In deze afspraak maken wij een berekening in welke mate jij een beleggingspand kunt kopen. Tot snel!